• Unelmani on, että Caramilla olisi Inkoolle vastaava kuin Brunbergs on Porvoolle. Inkoo on tärkeä minulle. Camilla Forman, karamellitehtaan omistaja
inga 01
inga 02
inga 03

Västankvarn

Västankvarn Gård-tilan ympärille, Inkoon aseman länsipuolelle, on muodostunut pieni omanlaisensa yhteisö. Västankvarnin tila on toiminut tutkimus- ja opetustilana kahdenkymmenen vuoden ajan hallinnoiden tällä hetkellä noin 250 hehtaaria peltoa ja 360 hehtaaria metsää. Täällä toimii myös tuotantoeläinten eläinlääkärivastaanotto.

Tilan läheisyydessä toimii vastaperustettu eettinen lähiteurastamo Meatgard, joka on alansa edelläkävijä, sekä kalustevalmistaja Westanqvarn, joka puolestaan valmistaa korkeatasoisia ulkokalusteita. Västankvarnissa on pieni kyläkoulu, ja isossa puutalossa, aikoinaan kotitalouskouluna tunnetussa talossa, sijaitsee nykyisin tunnustetun taiteilijan Hans Christian Bergin ateljee.

Käännyttäessä kantatie 51:ltä kohti Västankvarnia kauppapuutarha Hagalandet löytyy heti tien oikealta puolelta. Täältä löytyy ihana perennoja ja kesäkukkien loistoa; perheyrityksenä toimiva puutarha myy lähes koko tuotantonsa kuluttajille suoraan puutarhalta.