• Inkoon yrittäjät tukevat ja neuvovat toisiaan. Yrittäjän elämä on täynnä työtä, mutta siinä on myös monia etuja. Michaela Lundberg, Fagervikin kahvila
inga 01
inga 02
inga 03

Päivölä & Tähtelä

Päivölässä ja Tähtelässä voit tuoksutella maalla elämisen vienoa tuoksua. Elävän maaseudun tunnusomaisen laajan peltomaisemaa rytmittää vehreä metsä ja korkeat kalliot. Tähtelän seitsemän kylää jatkavat elämäänsä (Tähtelä, Rankila, Gråmarböle, Pålsböle, Vassböle, Ålkila ja Ingarskila), vaikka koulut, pankit, osuuskuntakaupat ja posti ovat jo kauan sitten lakkautettu. Tähtelässä toimii pieni kotiseutumuseo, kulttuurikeskus Holken sekä aktiivisen Täkter UF:n ylläpitämä nuorisotalo Ingbohed. Tähtelän kyläyhdistys järjestää mm. kyläläisten iloksi jokavuotisen Tähtelänpäivän.

Päivölä sijoittuu kartalla Tähtelän ja Degerbyn välille. Päivölän lakkautettu rautatieasema toimii nykyisin yksityisenä kotina, kuten myös kaunis vanha kivitalo, joka aikoinaan oli Gråmarbölen koulurakennus. Päivölässä sijaitsee mm. mansikkaa viljelevä Tyriksen marjatila, Djupträskin uimaranta, sekä Mangsin tila, joka aktiivisen maatilantoiminnan ohessa tarjoaa majoitustoimintaa. Tilalla viljellään viljaa, rypsiä, vadelmia, mansikoita ja omenaa.