• Parhaat ideani saan Inkoon luonnossa. Leena Lehtolainen, kirjailija
inga 01
inga 02
inga 03

Degerby & Kopparnäs

Degerbyn huikean avara peltomaisemaa levittäytyy kantatie 51 molemmille puolille. Inkoo on tunnettu läntisen Uudenmaan vilja-aittana, ja viljelyllä on aina ollut keskeinen asema asukkaiden keskuudessa. Degerby oli aikoinaan itsenäinen kunta, mutta jatkosodan jälkeen osa kunnan alueista liitettiin Neuvostoliitolle luovutettuun Porkkalan vuokra-alueeseen. Degerbyn kunta ja sen 24 kylää liitettiin Inkoon kuntaan vuonna 1946, mutta yhä edelleen kylällä on vahva oma identiteetti.

Kantatien pohjoispuolella sijaitsevasta kirkonkylästä löytyy aktiivisen kyläyhdistyksen ylläpitämä Degerby Igor museo sekä oma kyläkonttori, Rosenberg. Kirkko, koulu, päiväkoti, sivukirjasto sekä kauppa Degerby Deli ja nuorisoseuran tila Furuborg muodostavan kylän ytimen.

Kopparnäsin ulkoilualue Inkoossa, ja Siuntion Störsvikin alueella, on ainutlaatuisen suuri yhtenäinen merenranta-alue. Alueella on upeita kalliorantoja, arvokasta saaristoluontoa ja kauniita maisemia, joista voi nauttia jalan tai vaikka pyöräillen. Alueella on peltojen tuntumassa kiertävä luontopolku, jonka pituus on 3 kilometriä.