• Koen sen hyvin hienona asiana, että voin asua täällä. Pystyn yhdistämään työn ja elämän, sekä nauttia luonnosta joka päivä. Pentti Järvinen, Elisaari, Barösund
inga 01
inga 02
inga 03

Barösund & Fagervik

Fagervikin historiallinen ruukkialue, kantatien eteläpuolella Bruksträsketin rannalla, on hyvin säilynyt kokonaisuus kartanoineen ja punaisine työväenasuntoineen. Fagervikin metsäinen luonto ja korkeat kalliot poikkeavat Inkoon tunnusomaisesta peltomaisemasta. Ruukki perustettiin vuonna 1646 ja 1850-luvulla jopa noin tuhat ihmistä sai elantonsa ruukista. Nykyisin Fagervikissa ja Barösundissa asuu ympärivuotisesti noin 300 henkilöä.

Barösundin fantastinen saaristo on kautta aikain ollut kesäparatiisi läheltä ja kaukaa tuleville vieraille. Inkoon läntinen saaristo koostuu isoista saarista: Orslandet, Älgsjölandet ja Barölandet. Barösundissa toimii aktiivinen kylätoimikunta, joka vuosittain järjestää Barösundinpäivän ja muita aktiviteettejä paikallisväestön ja kesävieraiden iloksi. Barösundsboden ja ravintola Scola muodostavat yhdessä nuorisoseuran tilan Wallhallan kanssa elävän keskuksen Orslandetilla Barösundin lautan ympäristössä.

Skeppsdal on kuin Nooan arkki

Riippumatta siitä, onko kyseessä karannut koira, tai perhe, jonka toiveena olisi pieni suloinen kissanpentu, yleensä Barösundissa sijaitseva Skeppsdal mainitaan ratkaisuna. Löytöeläinkoti on kuin läntisen Uudenmaan oma Nooan arkki, joka tunnetaan niin kahvipöydissä kuin sosiaalisessa mediassakin.

Slider
Inspiraatiota & uutisia! Tapaamme luovia uudistajia, paikallisia profiileja ja erilaisia toimijoita. Lisäksi trendejä ja paikallisia uutuuksia.
Vad är Place2Go och varför är det bra för mig?
Slider