Laserhusetissa yhteistyö on avain menestykseen

Premium: Artikkeli

Samasta talostaa saat apua iskiasvaivoihin, nivel- ja lihaskipuihin sekä kasvohoitoja ja vyöhyketerapiaa. Esittelyssä Laserhusetin perustaja Christina Bäckström, yksi Suomen johtavista laserhoitoasiantuntijoista.

Alkuperäinen julkaisia Inkoon kunta

Mitä palveluja talosta löytyyy?

– Olen koulutukseltani sairaanhoitaja AMK, ja erikoistunut sisätauteihin, kirurgiaan ja psykiatriaan. Tapaan sanoa osaavani vähän kaikenlaista, mutta laserin parhaiten. Asun Inkoossa, jossa myös pyöritän Laserhusetissa toimivaa yritystäni CB Laseria. Annan myös sertifioitua laserhoitokoulutusta Medicinskt kursforumissa Ruotsissa ja eri puolilla Suomea.

– Laserhusetissa toimii useita yrityksiä. Minun lisäkseni täällä työskentelevät hierojat Hanna Kanerva ja Jonas Söderlund. Tyttäreni Elin Gripenwaldt on sosionoomi ja lähihoitaja sekä auttaa minua laservastaanotolla. Äskettäin saimme seuraksemme Josefina Wikströmin, jonka yritys Hårsmedjan toimi aikaisemmin Karjaalla, hän tekee kasvohoitoja. Marie Bergman-Auvinen on uusin lisäkys hän tarjoaa mm. vyöhyketerapiaa.

Mikä oma taustasi on?

– Ymmärsin vasta melko myöhään, miksi halusin tulla. Olin muutamia vuosia toimistotyössä ja aikuisopiskelin sitten 45-vuotiaana sairaanhoitajaksi. Harjoitellessani yksityisklinikalla näin ensi kerran, miten laseria käytetään haavojen hoidossa. Siihen käytettiin suurta vempainta, joka työnnettiin pyörillä hoitohuoneeseen, kun käsiteltiin haavoja, jotka eivät parantuneet. Kysyin, että miten se toimii ja sain vastaukseksi, ettei kukaan tiedä. Siitä alkoi kiinnostukseni laserin parantaviin vaikutuksiin. Miten laserilla voi tehdä kaikenlaista tatuointien polttamisesta maitohapon poistamiseen urheilijan lihaksista ja iskiasvaivojen parantamisesta nivellukkojen avaamiseen?

Miksi ryhdyit yrittäjäksi Inkoossa?

– Sijainti on hyvä ja täällä oli lisäksi vapaata tilaa: appivanhempieni vanha sauna. Se oli primitiivistä – minulla oli pieni vastaanottohuone, jossa oli vanha saunapata, eikä siellä ollut juoksevaa vettä. Kutsuin sitä vitsaillen Lasersaunaksi (Laserbastun).

INTROYNGRELaserhusetin perustaja Christina Bäckström on yksi Suomen johtavista laserhoitoasiantuntijoista.

Miten on sujunut?

– Minulla oli onnea. Pian sen jälkeen, kun olin perustanut yritykseni, Hufvudstadsbladet teki laajan reportaasin laserin parantavista vaikutuksista ja vieraili vastaanotollani. Kyseinen toimittaja oli vähällä saada potkut, kun vihainen lääkäri, joka suhtautui laseriin kriittisesti, otti yhteyttä lehteen ihmetellen, miksi lehti nosti esiin sellaista humpuukia. Asiakkaat kuitenkin löysivät tänne, eikä minun ole siitä lähtien koskaan tarvinnut miettiä, mitä teen huomenna. Olen hoitanut jopa Brysselistä tullutta etiopialaista buddhistimunkkia.

Kolme parasta asiaa Inkoossa?

– Täällä on mukavaa. Sijainti on myös edullinen. Inkoosta pääsee nopeasti useimpiin suuriin kaupunkeihin, joista monet asiakkaistani tulevat. Myös Inkoon keskustan koko on käytännöllinen pitkän matkan vieraita ajatellen. En yleensä edes kerro, mistä osoitteesta meidät löytää. Ohjeeksi riittää, että käänny kantatieltä ja aja suoraan, kunnes olet perillä.

Minkälaisia inkoolaiset ovat asiakkaina?

– Tavataan sanoa, että on vaikea olla profeetta omalla maallaan. Mutta vaikka useimmat asiakkaistani edelleen tulevat Tampereen ja Helsingin kaltaisista kaupungeista, olen saanut uskollisen joukon paikallisia asiakkaita. Jotkut ovat jopa hoidattaneet peräpukamiaan – mikä on melko rohkeaa pienessä kylässä, jossa kaikki tuntevat kaikki.

Mikä on paras muistosi ajastasi yrittäjänä Inkoossa?

– Lapsettomuuttakin hoidetaan laserilla. Luonani kävi pariskunta, joka oli yrittänyt vuosia lasta. Jonkin ajan kulutta sain tekstarin: ”Villi Matilda on nyt tulossa.”

Mitä haluaisit sanoa muille, jotka miettivät yrityksen perustamista Inkooseen?

– Oman yrityksen perustaminen on uskomattoman helppoa. Kannattaa kuitenkin aina keskustella ideoistaan jonkun kanssa etukäteen. Muuten voi helposti käydä, että on niin sisällä jossakin asiassa, ettei tule esittäneeksi kriittisiä kysymyksiä. Kannattaa käydä Inkoon kunnan Yritysklinikalla. Pienellä paikkakunnalla voittaa yhteistyöllä, kuten me Laserhusetissa, tai Byggcenter 51:n yrittäjät kantatien varrella. Emme kilpaile keskenämme, vaan tuemme toisiamme.

TEXT & BILD: Benjamin Lundin TEXTREDIGERING: Ilse Klockars

Lill-Bredsin marjatila on perinteinen maamerkki kantatie 51 varrella Inkoossa. Nuori yrittäjäpariskunta, Gustav

Paikallisesti tuotetut inkoolaiset karamellit ovat olleet suurmenestys. Herkullisten karamellien makuvaihtoehtoina ovat intiaa...